14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Ve Gastronomi Festivali

14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Ve Gastronomi Festivali

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı olarak 11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Ve Gastronomi Festivali kapsamında düzenlene ve Türkiye ve dünya çapında lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı, öğrencilerin yanı sıra alanında deneyimli uzman şeflerin,  de yarıştığı İstanbul Gastronomi Festivali'nde öğrencilerimiz yarışma fırsatı buldular.  Öğrencilerimizin katılmış olduğu yarışmalarda değerlendirmeler her bir kategori için ayrı ayrı alanında uzmanlaşmış dünyaca ün yapmış yerli ve yabancı jüriler tarafından yapılmıştır.

27.02.2016 1634

Kartal İmkb Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü olarak öğrencilerimiz;

Lise Düzeyi Öğrenci Aşçı Ana Yemek Kategorisi,

Lise Düzeyi Restoran Tatlı Tabağı Kategorisi,

Lise Düzeyi Balık Yemekleri Kategorisi,

Lise Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Kategorisi,

Lise Düzeyi Öğrenci Aşçı Pizza Kategorisi,

Üniversite Düzeyi Balık Yemekleri Kategorisin,

Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Kategorisi

Yılın En İyi Lisesi Ekip Kategorisi'den yarışmaya katılmışlardır.

Yarışmalar sonucunda öğrencilerimizin ödül dağılımı aşağıdaki gibi olmuştur.

Lise Düzeyi Öğrenci Aşçı Ana Yemek Kategorisinde 12. Sınıf öğrencimiz Sami Çağkan ÖZ 69 katılımcı öğrenci arasından Gümüş Madalya alarak 2. olmuştur.

Lise Düzeyi Restoran Tatlı Tabağı Kategorisinden yarışmaya katılan ve 46 katılımcı öğrenci arasından 11. Sınıf öğrencilerimiz Aynur EKREN ve Seda ÇAĞDAŞ ayrı ayrı Bronz Madalya alarak 3. olmuşlardır

Lise Düzeyi Balık Yemekleri Kategorisinden yarışmaya katılan ve 69 katılımcı öğrenci arasından 11. Sınıf öğrencilerimiz Hayri BİÇER ve Mertcan IŞIK ayrı ayrı Bronz Madalya alarak 3. Olmuşlardır. Aynı Kategoride yarışan Merve ATICIOĞLU Merit ödülü alarak 4. Olmuştur  

Lise Düzeyi Makarna Yemekleri Kategorisinden yarışmaya katılan ve 69 katılımcı öğrenci arasından 11. Sınıf öğrencimiz Seyithan BERKE Merit ödülü alarak 4. Olmuştur  

Lise Düzeyi Pizza Kategorisinden yarışmaya katılan ve 69 katılımcı öğrenci arasından 11. Sınıf öğrencimiz Ufuk ARPA ve Atacan ÖVÜÇ ayrı ayrı Bronz Madalya alarak 3. Olmuşlardır.

11. sınıf öğrencimiz Mert ÇAL yaşı nedeni ile lise düzeyi yarışmalara başvuru yapamadığı için kendini üniversite düzeyi yarışmalarda denemek istemiş ve lise öğrencisi olmasına rağmen katıldığı üniversite düzeyi kategorilerinde en güzel başarıyı elde etmiş ve Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Balık Yemekleri Kategorisinde 46 katılımcı öğrenci arasından Bronz Madalya alarak 3. olmuştur.

Lise düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Kategorisinden yarışmaya 3 ekip ile katıldık.  Yarışmaya katılan ekiplerimizden 11. Sınıf öğrencileri Barbaros ÇİFCİ, Demet ERDOĞAN, Cansu Arzum BERKE ve Mertcan IŞIK 46 katılımcı okul yaklaşık 138 öğrenci arasından Gümüş Madalya alarak 2. olmuşlardır. Aynı kategoride yarışan 11. Sınıf Öğrencilerimizden 2. Ekibimiz Buse Eyşan CORUH, Necla AKSÜT, Edanur SATI ve Dilşad CANDAN ile yine 11. Sınıf Öğrencilerimizden 3. Ekibimiz Yurdagül ANAR, Hatice ÇAYDI, Esra KARATEPE ve Neslihan ŞAHİN Bronz Madalya alarak 3. olmuşlardır.

Yılın En İyi Lisesi Ekip Kategorisinden 4 ekip ile katıldığımız yarışmada 23 katılımcı okul yaklaşık 92 öğrenci arasından ekiplerimiz güzel bir başarı elde etmişlerdir.  12. Sınıf öğrencilerimiz Sude LAÇİN, Berkay SÜREYYA ve Muzaffer SEZER'in oluşturduğu ekibimiz, yine aynı kategoride yarışan 11.ve 12. Sınıf öğrencilerimiz Şamil ÇOŞKUN, Taner TOPCU, Üzeyir YAĞCI ve İlayda Deniz YILMAZ'ın oluşturduğu ekibimiz ve yine aynı kategoride yarışan 11. Sınıf öğrencilerimiz Dilan CANKUL , Kadir VAROLGİL, Ahmet Buğra KARAKURT ve Aynur EKREN'in oluşturduğu ekibimiz Gümüş Madalya alarak 2. Olmuşlardır.  Yarışmaya aynı kategoriden katılan 12 ve 11. Sınıf öğrencilerimiz Sami Çağkan ÖZ, Mehmet BİLMEZ, Atacan ÖVÜÇ ve Buse Eyşan ÇORUH' un birlikte oluşturdukları ekibimiz 23 katılımcı okul ve yaklaşık 92 katılımcı öğrenci arasından Bronz Madalya alarak 3. Olmuşlardır.

Yarışma öncesinde ve yarışma sırasında bizden desteğini esirgemeyen öğrencilerimizin yarışma başvuru ücretlerini karşılayan aynı zamanda Mesleki Koçluk Projesini birlikte yürüttüğümüz Parıltım Yemek Firması yöneticilerine teşekkür ederiz.

Öğrencilerimizin yarışma alanına ulaşımı konusunda destek sağlayan Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri Birimine ve Kartal Tur Servis şirketine ve Okul Aile Birliğine teşekkür ediyoruz.

Son olarak öğrencilerimizi yarışmaya hazırlanmasında emek harcayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Atölye Şefi Nilüfer BAY, Atölye Şefi Özlem Keskin ŞAHİN Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmenlerimiz Pınar ÖZTÜRK ve Oğuz AY 'a teşekkür ediyor,  öğrencilerimizin başarısının devamını diliyoruz.