Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı olarak 02-05 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Ve Gastronomi Festivali kapsamında düzenlene ve Türkiye ve dünya çapında lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı, öğrencilerin yanı sıra alanında deneyimli uzman şeflerin, de yarıştığı İstanbul Gastronomi Festivali'nde öğrencilerimiz yarışma fırsatı buldular. Öğrencilerimizin katılmış olduğu yarışmalarda değerlendirmeler her bir kategori için ayrı ayrı alanında uzmanlaşmış dünyaca ün yapmış yerli ve yabancı jüriler tarafından yapılmıştır.
Kartal İMKB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü olarak öğrencilerimiz;
Lise Düzeyi Öğrenci Aşçı Ana Yemek Kategorisi,
Lise Düzeyi Restoran Tatlı Tabağı Kategorisi,
Lise Düzeyi Balık Yemekleri Kategorisi,
Lise Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Kategorisi,
Lise Düzeyi Öğrenci Aşçı Pizza Kategorisi,
Üniversite Düzeyi Ana Yemek Kategorisi
Üniversite Düzeyi Restoran Tatlı Tabağı Kategorisi
Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Kategorisi
Yılın En İyi Lisesi Ekip Kategorisi'den yarışmaya katılmışlardır.
Yarışmalar sonucunda öğrencilerimizin ödül dağılımı aşağıdaki gibi olmuştur.
· Lise Düzeyi Pizza Yarışması ( Yarışan Öğrenci Sayısı 120)
Altın Madalya
Şeyma YUCAL 11-F
· Lise Düzeyi Restoran Tatlı Tabağı ( Yarışan Öğrenci Sayısı 120)
Gümüş Madalya
Sena İZGİ 11-F
Kübra KARA 11-F
Dilsad CANDAN 12-f
Bronz Madalya
Taner topcu 12-G
Yağmur Ekinci 11-F
Cağatay POLAT 11-f
Sedef AÇANGÜL 12-G
Merit /Mansiyon Ödülü
Atacan ÖVÜÇ 12-F
· Üniversite Düzeyi Restoran Tatlı Tabağı( Yarışan Öğrenci Sayısı 90)
Gümüş Madalya
Esra KARATEPE 12-F
· Lise Düzeyi Ana Yemek Yarışması( Yarışan Öğrenci Sayısı 120)
Gümüş Madalya
Özgün POLAT 12-G
Beyza MANOĞLU 12-G
Mert ÇAL 12-F
Bronz Madalya
Hasan YESİR 12-F
Taner TOPCU 12-G
Şule FAKAZLI 12-G
Furkan Mingan 12-G
· Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması( Yarışan Öğrenci Sayısı 90)
Merit /Mansiyon Ödülü
Buse Eysan ÇORUH 12-F
· Lise Düzeyi Balık Yemeği ( Yarışan Öğrenci Sayısı 90)
Bronz Madalya
Merve ATICIOĞLU 12-G
Hayri BİÇER 12-G
Merit Mansiyon Ödülü
Cansu BERKE 12-F
· Lise Düzeyi Makarna Yarışması ( Yarışan Öğrenci Sayısı 90)
Gümüş Madalya
Aleyan Nur SANCAKLI 11-F
Burcu Gül YAVUZ 11-F
Bronz Madalya
Yasemin DUMANGÖZ 11-F
Name Süsen BAYRAK 12-G
Merit Mansiyon Ödülü
Selin POLAT 11-F
· Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması ( Yarışan Ekip Sayısı : 60 Yarışan Öğrenci Sayısı:60x 3= 180)
4 ekiple katıldık 3x4= 12 öğrenci
Gümüş Madalya
1. Ekip >>>>>Neslihan ŞAHİN, Kardelen AKKUS, Seda ÇAĞDAŞ,
2. Ekip>>>>>Dilsad CANDAN, Necla AKSÜT, Eda NUR SATI,
3. Ekip>>>>>,Yurdagül ANAR, Sebahat ANAR, Yasemin DUMANGÖZ,
Bronz Madalya
Mertcan ORAN, Beyza MANOĞLU, Gaye TAŞDEMİR
· Yılın En Iyı Lisesi Ekip Yarışması ( Yarışan Ekip Sayısı : 50 Yarışan Öğrenci Sayısı: 50x 3= 150)
2 ekiple katıldık 3x2=6 öğrenci
Bronz Madalya
Merve ATICIOĞLU, Mert ÇAL, Hayri BİÇER, Beyza MANOĞLU
Merit Ödülü
Taner TOPCU, Üzeyir YAĞÇI, Aleyna Nur SANCAKLI
Öğrencilerimizin yarışmaya hazırlanması ve tüm süreçlerde desteklerini bizden esirgemeyen Okul Müdürümüz Sayın Yasin IRMAK´a ve Okul İdaremize; öğrencilerimizin yarışma alanına ulaşımı konusunda destek sağlayan Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri Birimine ve Kartal Tur Servis şirketine teşekkür ediyoruz.
Son olarak öğrencilerimizi yarışmaya hazırlanmasında ve yarışama ile ilgili yazışmaların yapılmasında emek harcayan Müdür Yardımcısı Oğuz AY, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Nilüfer BAY, Atölye Şefi Özlem Keskin ŞAHİN'e öğrencilerimizi yarışma alanına gelerek veya telefon açarak yalnız bırakmayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmenlerimiz Pınar ÖZTÜRK, Öznur ÇEVİK ve Atölye Şefi Serkan ÇİFTCİ'ye teşekkür ediyor, öğrencilerimizin başarısının devamını diliyoruz.