2018-2019 Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

GÜNDEM MADDELERİ

1.      Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

2.      Divan Başkanı ve Yazman Seçimi

3.      Bir önceki yılın Yönetim ve Denetim Raporlarının genel kurula sunulması ve İBRA edilmesi

4.      Yönetim Kurulunun Seçilmesi (4 Asil, 4 Yedek)

5.      Denetim Kurulunun Seçilmesi (2 Asil, 2 Yedek)

6.      2018-2019 Öğretim yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi

7.      Yeni Yönetim kuruluna ihtiyaçların giderilmesi için yetki verilmesi

8.      Dilek ve Temenniler

GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ VE ALINAN KARARLAR

1. Okul – Aile Birliği toplantısı Okul Müdürü YASİN IRMAK başkanlığında toplandı. Okul Müdürü toplantıyı açtıktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Okul Müdürü gündem maddelerini okuduktan sonra velilerden başka görüşülecek bir husus olup olmadığını sordu. Velilerimizden gelen talep doğrultusunda "Okul – Aile İşbirliği" gündeme alındı.

Müdür Yardımcısı TURAN DAĞAŞAN Okul – Aile Birliği Yönetmeliğini okuyarak bu vesileyle genel kurul, yönetim kurulu ve denetim kurullarının görevlerini açıkladı.

1. Divan Başkanı ve yazman seçimine geçildi. Yapılan açık oylama sonucunda genel kurul üyelerinden EDA ELMAS Divan Başkanı olarak seçildi.

Yazman seçimine geçildi. Genel kurul üyelerinden MÜJDAT AYDIN ve SEYHAN ERENLER yazman olarak seçildiler.

3.      Divan Başkanı EDA ELMAS geçen eğitim öğretim yılı okul – aile birliği Yönetim Kurulu raporunu genel kurula sundu. Genel kurul, sunulan raporu oybirliğiyle kabul etti. Denetim kurulu başkanı Yıl sonu denetim kurulu raporunu kurula sundu. Denetim kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi.

1. Yönetim Kurulunun seçilmesi;

Yönetim kurulunun seçilmesi kapsamında genel kuruldan isimleri aşağıya çıkarılan velilerimiz adaylıklarını beyan ettiler. Yapılan seçim sonucunda oluşan oy dağılımı şu şekilde olmuştur:

1.         AYŞE REİS                   : 80

3.     GÜLER İNANIR

4.       AYLA KARADUMAN

Seçilmişlerdir.

Yukarıda seçilen yönetim kurulu üyelerinin 11.11.2018 tarihinde Okul Aile Birliği odasında toplanarak görev dağılımını belirlemelerine karar verildi.

1. Denetim Kurulunun seçilmesi;

Denetim kurulunun seçilmesi kapsamında genel kuruldan isimleri aşağıya çıkarılan velilerimiz adaylıklarını beyan ettiler:

BURHAN GÖKSOY                       : 44

MERVE GÜLÇİÇEĞİ         : 41

DİLEK SAYGIN                  : 38

RAHİME DEMİR                : 37

BAHAR ERDOĞAN                       : 32

Bu sonuçla genel kurul üyelerinden BURHAN GÖKSOY ve MERVE GÜLÇİÇEĞİ denetim kurulunun asıl üyeliğine; DİLEK SAYGIN ve RAHİME DEMİR yedek üyeliğe seçilmişlerdir.

Okulumuz öğretmenlerinden ise MÜJDAT AYDIN asil üyeliğe; SERKAN ÇİFTÇİ yedek üyeliğe seçilmişlerdir.

Denetleme kurulunun ise 25.11.2018 tarihinde toplantı yapmalarına karar verildi.

1. 2018-2019 Öğretim yılı tahmini bütçesi konusunda Okul aile Birliği Başkanı Ayşe REİS açıklamalarda bulundu. Bir önceki yılda harcamaların hangi kalemlerde ve ne miktarda olduğunu açıkladı. Tahmini olarak 215.000TL-250.000TL arasında bir bütçeye ihtiyaç olduğu belirtildi.
  2. Yeni yönetim kuruluna okulun tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için oybirliği ile yetki verildi.
  3. Dilek ve temennilere geçildi.

Okul Müdürü YASİN IRMAK, toplantıya katılanlara teşekkür etti. Okul Aile Birliğinin bir kere daha öneminden bahsetti. Veli katılımın önemli olduğunu ve velilere her anlamda ihtiyacın olduğu ifade etti. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisi ile toplantıyı kapattı.