GEMS E TWİNNİNG PROJESİ

Okulumuzda devam etmekte olan GEMS erasmus plus projemizi etwinning projesi olarakta yapıyoruz.

19.12.2023 113

Okulumuzda Erasmus+ Programı kapsamında yürütmekte olduğumuz“ Öğrencilerin Güçlendirilmesinde Cinsiyet Eşitliği” adlı proje ile amacımız gençlerin, ailelerin, öğretmenlerin zihninde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlü bir farkındalık oluşturmak ve onların zihinlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini inşa etmektir. Amacımız doğrultusunda  cinsiyete atfedilen meslekleri icra eden kadın/ erkek rol modellere, başarı hikayelerine yer veriyoruz.

Projemiz kapsamında öğrencilerin eğitim, sosyal, mesleki yaşamlarında cinsiyetin bir engel ya da avantaj olmadığını fark etmelerine ve bunu içselleştirmelerine yönelik okul içinde çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Özellikle kız öğrencilerin eğitim ortamlarına katılımının önemini vurgulamak, mesleğin cinsiyeti olmadığını anlatmak,  zihinlerde ve dilde var olan cinsiyetçi kalıpların fark edilmesini ve bu kalıp yargılardan uzaklaşılmasını sağlamaktır. İspanya ve Yunanistan’daki proje ortaklarımızla yerelde ve hareketliliklerde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu pekiştirmeye çalıştık. Cinslerin birbirlerinin alanlarında yer alabileceği faaliyetler düzenleyerek  “mesleğin cinsiyeti yoktur” algısını pekiştirmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Proje faaliyetlerini daha görünür kılmak ve yaygınlaştırmak için düzenleyeceğimiz “GEMS ZİRVE” de daha çok ses getirmek istiyoruz. Bu amaçla alanında başarılı iş insanı, bilim insanı kadın rol modellere, özellikle bir cinsiyete atfedilen bir işte başarılı olan kadın ve erkek rol modellere bu zirvede yer vermek istiyoruz. Amacımız öğrencilerimizin meslek seçerken, öğretmenlerimizin mesleğe yönlendirirken, ailelerimizin ve çevrelerinin öğrencilere yol gösterirken cinsiyetten bağımsız düşünerek onlara farklı bir geleceğin mümkün olabileceği konusunda destek olabilecek farkındalığı kazanmalarıdır.

              Projemiz 3 ülke 5 farklı okul olarak hayata geçirildi. Ortaklarımız Yunanistandan 2 okul, ispanyadan 1 okul Türkiyeden 2 okul olarak projeyi deavm ettirmekteler.