Milli Eğitim Bakanlığı´ nın düzenlemiş olduğu Tarık Buğra Paneli´ ne öğrencilerimizle katıldık.

Milli Eğitim Bakanlığı´ nın düzenlemiş olduğu Tarık Buğra Paneli´ ne öğrencilerimizle katıldık.

31.10.2017 386

nadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında 18-19-20 Ekim tarihlerinde Aksaray, Niğde, Nevşehir illerinde "Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra" panelleri düzenlendi. 25 şehirden 220 öğrencinin katıldığı, 3 şehirde 20 farklı yerde 100 panelistin yer aldığı panellere İstanbul´u temsilen Kartal İMKB MTAL öğrencileri katıldı. 10-F sınıfı öğrencilerimizden İrem GÜLÇİÇEĞİ panele "Tarık Buğra´nın Eserlerinde Anadolu İnsanı" adlı metinle panelist öğrenci olarak katıldı. 11-E sınıfından Batuhan TOPUZ ise yapılan panellere misafir öğrenci olarak katıldı. Panellerde öğrencilerimize Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gamze AKAY BİNGÖL eşlik etti.

18 Ekim Çarşamba günü Aksaray´ da düzenlenen açılış programıyla başlayan paneller üç şehirde üç gün sürdü. Açılış paneline Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM, Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Sami GÜÇLÜ, Tarık BUĞRA´ nın eşi Hatice BİLEN BUĞRA, Kazakistan Büyükelçisi, ilgili şehirlerin valileri, belediye başkanları, rektörler, milli eğitim müdürleri, yazrlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Yapılan çeşitli gezilerle öğrencilerimiz Aksaray ve Nevşehir´ in tarihi ve turistikyerlerini gezme imkanı buldu.

Tarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra PaneliTarık Buğra Paneli