Okulumuzda Deprem Tatbikatı Yapıldı

22.03.2022 485

Ülke genelinde olduğu gibi okulumuzda da "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirdik. 1-7 Mart "Deprem Haftası" dolayısıyla 04.03.2022 tarihinde saat 11.35'te deprem tatbikatına başlandı.

Tatbikata lise binamız ve okul binamızın yanında yer alan anaokulumuz katılım sağlamıştır. Öğrencilere deprem bilinci verme ve deprem sırasında nasıl bir yol izleyeceklerini öğretmeyi amaçlayan tatbikatımız saat 11.35'te verilen siren sesi ile başlamıştır. Sınıftaki öğretmen ve öğrenciler depremi bildiren ilk siren sesiyle "çök-kapan-tutun" hareketleriyle kendini koruma altına aldı. Depremin bittiğini bildiren ikinci siren sesiyle birlikte bütün bireylerimizin tahliye planına uygun şekilde okulu terk etmeleri sağlandı. Her sınıfımız kendine en yakın çıkış noktasından toplanma alanlarına tahliye edildi.

Deprem tatbikatında görevli personelimiz görevlerini son derece ciddiye alarak tahliye işlemini gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerimiz deprem anına uygun gerçekçi bir tutum içinde olmuşlardır.

Tatbikat sonrasında boşaltılan binalar görevli personelce kontrol edildi. Toplanma alanlarına inen öğrencilerin ders öğretmenleri tarafından yoklamalarının alınması ile tatbikatımız sona ermiştir.

22-03-202222-03-202222-03-202222-03-2022