Harita Uzmanı Yarışması

Harita Uzmanı Yarışması

19.01.2023 254

 

Coğrafya dersi müfredatı kapsamında "Dünya'yı Tanıyorum; Ülkeleri ve Başkentleri Buluyorum" sloganıyla okulumuz geneli "Harita Uzmanı Yarışması" düzenlendi.

Öğrencilerin harita kullanma becerisinin artırılması; ülkelerin dünya üzerinde hangi kıtada ve nerede bulunduğunun öğrenilmesi ve ülkelerin yönetim merkezlerinin yani başkentlerinin hangi şehirler olduğunun bilinmesi temel amaçlarıyla coğrafya dersinin yapıldığı tüm sınıflarda harita performans etkinlikleri yapıldı. Bu performans etkinlikleri sonucunda başarılı olan öğrencilerle"Harita Uzmanı Yarışması" düzenlendi.

 

Ön eleme olarak sınıflarda yapılan harita performans etkinlikleri sonucunda etkinliğin uygulandığı 13 sınıfta ayrı ayrı en başarılı 2 öğrenci seçilerek toplam 26 öğrenci belirlendi ve bu öğrencilerle"Harita Uzmanı Yarışması" finaliyapıldı. Yarışmanın finali heyecanlı vebaşarılı şekilde tamamlandı. Yarışmanın sonucunda 4 öğrenci başarılı sayılarak ödül almaya hak kazandı.

 

Yarışmada Başarı Gösteren Öğrencilerin Sıralı Listesi:

1.'lik Ödülü:  SÜLEYMAN GÜLER (10-A)

1.'lik Ödülü:  AYSHAGUL AZİZOVA (10-C)

2.'lik Ödülü:  YASİN ÇAĞLAR (10-A)

3.'lük Ödülü: ÖZGÜR ALPEREN ERENGÜÇ (11-B )

Yarışmada başarı gösteren öğrencilere törenle başarı belgesi ve para ödülü takdim edildi.

 

Not:  Final Yarışması sonucunda 1.'lik için ve 2.'lik için ikişer öğrencinin de aynı puana sahip olması nedeniyle bu 4 öğrenci arasında eşitliği bozmak ve sıralamayı belirlemek için ayrı bir yarışma düzenlendi. Bu yarışmada da yine 1.'lik için eşitliğin bozulmaması nedeniyle 1.'lik ödülünü 2 öğrenci almaya hak kazandı.

 

19-01-202319-01-202320-01-2023