Yüksek Öğretime Yerleştirme Oranları

07.06.2020 575

·        Ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 39

·         Lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 9

·        Staj/beceri eğitimi bilgileri

·        Öğrenciler  öğretim programlarıyla kazandırılması öngörülen mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, sektörü tanımaları, iş hayatına uyumları, gerçek üretim ve hizmet ortamında  yetişmeleri amacıyla12.sınıf ta 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında  işletmelerde mesleki  eğitimi alır. İşletmelerde Mesleki eğitim  ders yılı başında başlar, ders yılı sonunda biter. Haftada üç gün  işletmede beceri eğitimi, iki gün ise okulda

 teorik eğitim yapılır.  İşletmelerde mesleki eğitime devam ettiği sürece 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun, iş kazaları ve meslek hastalıkları ile hastalık sigortası hükümlerine göre öğrenciler  sigortalanır, sigorta iş ve işlemleri öğrencinin eğitim gördüğü okul tarafından yapılır.

 İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere, mesleki eğitimin devam ettiği sürece yürürlükteki   asgari ücretin net tutarının %30'undan az olmamak üzere işletme  ücret öder. Öğrencinin İşletmeye devam etme zorunluluğu vardır. Eğitim öğretim yılı sonunda işletmelerde mesleki eğitim alan tüm öğrenciler okulda beceri eğitimi sınavına alınır beceri sınavından başarılı olan öğrenciler mezun olma hakkı kazanır.