Alan Hakkında

30.11.2012 7429

03-03-2025

ALANIN TANIMI:             

                Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı, otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları, kantin gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan alanlarda, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip misafire sunulmasında yeterli bilgi ve deneğim sahibi bireylerin yetişmesine olanak veren alandır. 

ALANIN AMACI: 

                Yiyecek-İçecek Hizmetleri yiyecek ve içecek sektörünün bünyesinde yer alan fırın, pastane, kasaphane, restoran, kafe, barista, kafe gibi hizmet alanlarında, sektörün ihtiyaçları ile sektördeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki anlamada  donanımlı ve  meslek alnındaki tüm yeterlikleri elde etmiş, kendine güvenen, ne istediğini bilen ve bu doğrultuda seçimlerini gerçekleştirerek meslek hayatına hazırlanan,  nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Yiyecek içecek hizmetleri alanı tercih eden öğrencilerimiz 9. Sınıftan itibaren meslek dersleri ile alan eğitimine başlamaktadırlar. 9. Sınıfta meslek dersleri teorik ve uygulama ağırlıklı iken 10, 11 ve 12. Sınıfta ders içerikleri daha çok uygulamaya dönüktür.

 

Okulumuzda öğrencilerimizin ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda aynı zamanda sektörün ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak zorunlu meslek derslerinin yanında seçmeli ve sertifikalı (Profesyonel Kahve Hazırlayıcısı-Barista, Pasta ve Tatlı Yapımı, Osmanlı Saray Mutfağı gibi) meslek dersleri de öğrencilere verilmektedir. Sertifikalı meslek derslerinden başarılı olan öğrencilerimize mezun olduklarında diplomalarının yanında ilave olarak sertifikada verilmektedir. 12. Sınıfta öğrencilerimiz işletmelerde beceri eğitimi dersi kapsamında sektörde haftada üç gün eğitim almaktadırlar. Bu eğitim kapsamında öğrencilerimiz iş tecrübesi elde etmeleri amaçlanmaktadır.

 

Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olduktan sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

 

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olanlar, her türlü konaklama ve seyahat işletmelerinde yiyecek içecek hizmetleri alanı ile ilgili bölümlerde çalışabilirler. Fuar/kongre, otobüs/tren, hava yollarının ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe görev alabilirler.

 

Öğrencilerimizin üniversitede tercih edebilecekleri 2 ve 4 yıllık bölümler şu şekildedir.

 

 ÖNLİSANS (2 YIL)

Aşçılık

Gıda Teknolojisi

İkram Hizmetleri

Kültürel Miras ve Turizm

Otobüs Kaptanlığı

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri

Turist Rehberliği

Turizm Animasyon

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm ve Seyahat Hizmetleri

LİSANS (4 YIL)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi

Konaklama İşletmeciliği

Konaklama ve Turizm İşletmeciliği

Seyahat İşletmeciliğ

Turizm İşletmeciliği

Turizm ve Otelcilik

Turizm Rehberliği

Yiyecek-İçecek İşletmeciliği

03-03-2025

03-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-202503-03-2025