Mesleki Bilgiler

30.11.2012 7259

Alan Tanımı
Yiyecek İçecek Hizmetleri olan otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları v.b. Yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip ,müşteriye sunduğu hizmet alanıdır.
Yiyecek İçecek Hizmetlerinin sunulduğu yerlerde besinlerin hazırlanması ve servisinde görevli olan personelin mutfak hijyeni konusunda eğitimli ve bilgili olması hem hizmet verilen yerin kalitesi ve sürekliliği hemde tüketici sağlığının korunması açısından çok önemlidir. Küçük bir ihmal yüzlerce insanın sağlığını bozarak besin zehirlenmelerine yol açabilmektedir.

Alanın Amacı
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı;bireylere temel birimleri içeren bilgi ve beceriler ile Yiyecek İçecek Hizmetleri sektöründeki mesleklere ilişkin özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra çevredeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen , çağdaş teknolojiyi kullanabilen , problem çözebilen, alanında kazandığı bilgi ve becerileri doğru kullanarak sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli ürün ve hizmet sunabilen uygulama sonuçlarını izleyerek değerlendiren ve gerekli önlemleri alabilen , araştırma yaparak her konuda yenilikleri takip eden ve hayata geçirebilen , bütün kaynakların etkili ve verimli kullanarak maliyet hesabı yapabilen , kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayan tekniğe uygun üretim yapabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Alanın Dal Programları
Mutfak
Servis 
Pastacılık
Bar
Hostve Hosteslik